Sulu Kumlama Makinası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kumlama işlemi, yüzeyleri taş, toz gibi kalıntılardan arındırmak için yapılan yüzey temizliği işlemidir. Genellikle yüzeyi boya ve uygulamalarına hazırlar. Farklı alanlara ve ihtiyaçlara yönelik çeşitli kumlama makinaları imal edilmektedir. Özellikle kalıpların kumlanması başta olmak üzere hassas kumlama işlemleri için sulu kumlama makinası tercih edilir.

Sulu Kumlama Makinası Kullanmanın Avantajları

Sulu kumlama makinası, yüzey temizliği ve boyama öncesi hazırlığı için diğer kumlama makinalarına kıyasla daha avantajlıdır. Hassas yüzeyler için kullanılan sulu kumlama makinasının avantajları bu şekildedir:

  • Hassas yüzeylere zarar vermeden başarıyla kumlama işlemi gerçekleştirir.
  • Malzemeleri istenilen yüzey kalitesine ulaştırır.
  • Tozsuz çalışma imkânı sunar. Toz kontrolü sağlar.
  • Zamandan ve iş gücünden tasarruf sağar.
  • Malzemelerden tasarruf sağlar.
  • Kalıp hazırlamada daha dengeli ve hızlı yüzey işleme olanağı sağlar.
  • Kalıp üzerinde yer alan köklü kontaminasyonları altta kalan yüzeye zarar vermeden giderebilir. Bu süreç sayesinde parlatma öncesindeki kostik temizlik sürecini ortadan kaldırarak zaman tasarrufu sağlar.
  • Yüzeylere homojen parlaklık katar. Bu sayede üretim için tam başarı sağlar.
  • Hassas yüzeyler, kuru kumlama işlemiyle zarar görebilir. Bu sebeple sulu kumlama işlemi devreye girerek kumlamaya alternatif çözüm sunar.
  • Tozlanmayı engellediği için zaman içerisinde makine çevresinde oluşabilecek toz birikmelerini engeller. Endüstriyel hijyen sağlar. Bakım ihtiyacını azaltır.

Kullanım avantajları sayesinde işleme pratik ve hızlı çözümler sunan sulu kumlama makinası, BF Blast tarafından yüksek kaliteyle imal edilmektedir.

46712922454 d9e1ccca92 k 1

Sulu Kumlama ile Kuru Kumlama Arasındaki Fark Nedir?

Kuru kumlama işlemi, sulu kumlamaya kıyasla daha fazla zaman alan ve zahmetli bir işlemdir. Kuru kumlama işlemi için en az 45 Kw Vidalı hava kompresörü ile kazan gerekir. 8 bar basınçla çalışır ve çok toz yapar. Çok toz yapması hem sağlık açısından hem de makine açısından ilerleyen süreçlerde sorunlara yol açabilir.

Sulu kumlama, toz oluşumunu engeller. Sulu kumlama makinası ile uygulanırlar. Vidalı kompresöre gerek yoktur. Su basıncı ile kumu karıştıran aparat ile çalışırlar. Uygulama süreci daha hızlıdır.

Sulu Kumlama Makinası Uygulama Alanları Nelerdir?

Araçlar, kamyonlar, tekneler, gemiler boya işlemine sulu kumlama makinasıyla hazırlanabilir. Boya öncesi hazırlık bu makineler sayesinde yüksek kaliteyle yapılabilir.

Özellikle metal pas üzerinde son derece etkilidir. Alüminyumlarda ve saçlarda kusursuz bir etki yaratır. Açık alanlardaki duvar yazılarını sökmeye ve yüzeyi derinlemesine temizlemeye yarar.

Tünellerin, köprülerin yüzey ve duvar bakımı için de başarılı sonuçlar verir.

İletişime geçin

Teknolojik Çözümler

Açık iletişime inanır, insanlara değer verir ve teknolojimiz ile fark yaratırız. Teknoloji ve çözümlerimiz hakkında bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin.